In de media

Via deze pagina wordt u doorgeleid naar berichtgeving over het Comité 4 en 5 mei Borne in de lokale en regionale nieuwsmedia.

Voorbereiding 80 jaar vrijheid gestart
De voorbereidingen voor de herdenking en viering van 80 jaar vrijheid zijn opgestart. Deze periode loopt van 3 april 2025 (Bevrijdingsdag van Borne) via 4 en 5 mei (Dodenherdenking en landelijke Bevrijdingsdag) tot aan 15 augustus (herdenking slachtoffers Nederlands Indië). Iedereen die wat wil organiseren wordt opgeroepen zich aan te sluiten.
Bericht Borne Boeit
Bericht Hart van Borne

Berichtgevingen 4 en 5 mei 2023
De berichten in de media over herdenken en vieren in 2023 zijn verzameld op een eigen pagina.  Kijk gerust even rond wat de media hierover bericht hebben.
Naar bericht

Groot Borns vrijheidskoor sluit 2 dagen van herdenken en vieren af
Liefst vijf plekken kent de gemeente Borne, waar op 4 mei de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog (en andere conflicten) worden herdacht. Dat kan weer op de beproefde manier: samen, stil en ingetogen. Een dag later kan het wat uitbundiger, met een groot vrijheidskoor.
Naar bericht

Programma 4 en 5 mei Borne, Hertme, Zenderen
Op 3 april is het 77 jaar geleden dat Borne werd bevrijd van de bezetters. Jaarlijks worden er op diverse plaatsen in Borne, Hertme en Zenderen herdenkingsbijeenkomsten georganiseerd op 4 mei. De Stichting Comité 4 en 5 mei Borne heeft het programma voor dit jaar vastgesteld. Het nationale thema is dit jaar ‘Vrijheid in verbondenheid’.
Naar bericht

Afghanistan brengt de oorlog ineens weer dichterbij voor veel veteranen
Bijeenkomst voor veteranen uit Borne en aangrenzende gemeenten om met veteranen te praten en van gedachten te wisselen over de actuele situatie in Afghanistan. Georganiseerd in samenwerking met het Veteranenplatform gemeente Borne.
Naar bericht

Dodenherdenking 4 mei 2021
Vanwege de coronamaatregelen is, in samenwerking met de Gemeente Borne en de Raad van Kerken Borne, Hertme en Zenderen, het programma voor 4 en 5 mei 2021 aangepast. De jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst in de Oude Kerk werd vooraf opgenomen. Via een online uitzending op 4 mei kon men deze bekijken en werd de dodenherdenking bij het Centraal Monument aansluitend live uitgezonden.
Naar bericht Bekijk video
 

Afgeslankt programma 75 jaar vrijheid 2020
75 jaar vrijheid zou groots gevierd worden in Borne, Hertme en Zenderen. Door de corona-pandemie werden veel activiteiten doorgeschoven naar een later tijdstip. In samenwerking met de Gemeente Borne werd gekeken naar wat nog wel mogelijk was. Tevens werd er een video gemaakt, waarin 75 jaar vrijheid werd herdacht en geprojecteerd naar de hedendaagse situatie met als titel “Helden van toen en nu”.
Naar bericht Bekijk video